Атанас Зафиров: „Областният управител да подаде оставка незабавно! „

Атанас Зафиров: „Областният управител да подаде оставка незабавно! „ - E-Burgas.com

"Некомпетентното управление, липсата на диалог и политическите назначения са основната причина за провала на настоящото правителство в оставка ", казва в своя политическа позиция, изпратена до медиите председатлят на Областен съвет на БСП - Бургас Атанас Зафиров.

     "ГЕРБ са отговорни за липсата на контрол над монополите, за тежкото финансово положение на дружествата в енергетиката, за замразяването на доходите на хората от 2009 година насам, за растящата безработица и кризата в здравеопазването и духовността. Всеки представител на ГЕРБ в управлението на страната трябва да понесе своята политическа и при необходимост съдебна отговорност за този крах на държавността", категоричен е лидерът на социалистите в областта.

            В изявлението му се казва още: "Обществото иска ясни отговори на въпросите: „Как точно ще бъдат решени най – острите проблеми, поставяни от гражданите?” и „Каква е истината за финансовото състоянието на страната? Ето защо в този момент е изключително важно да има реални гаранции за провеждане на честни и свободни избори. Това минава през незабавно отстраняване на областните управители и назначаване на тяхно място на авторитетни личности с необходимите управленски качества. Настояваме за оставката на областния управител на Бургаска област Константин Гребенаров и на заместника му Атанас Терзиев. Считаме, че при създалата се ситуация е недопустимо именно те да подготвят на областно ниво провеждането на предстоящите избори в областта, предвид факта, че Гребенаров е председател на ПП ГЕРБ - Созопол, а Терзиев е лицето на ГЕРБ в Несебър. Видно е, че назначаването им на заеманите позиции е политическо. "

       Зафиров обобщава: "Нужни са гаранции за прозрачност около всички факти, касаещи изборния процес, за равнопоставеност между политическите сили, за възможност на гражданите да гласуват съгласно закона, за реалистично отчитане на вота. Призоваваме областния управител и неговия заместник към проява на политическа почтеност и оттегляне от постове им. ГЕРБ вече няма морално , а след съставянето на служебен кабинет и законно право да управлява България !"

Коментари