Апокалипсис в Слънчев бряг! Водорасли съсипаха плажа, бум на епидемии поразява туристите! Концесионерите бездействат! (снимка)

Апокалипсис в Слънчев бряг! Водорасли съсипаха плажа, бум на епидемии поразява туристите! Концесионерите бездействат! (снимка) - E-Burgas.com

С.бряг-плаж

Огромна част от туристите са погнусени от водараслите и не смеят да се влязат в морето.

 През последните 2 дни в лекарските кабинети в хотелите и здравните пунктове на курорта става невиждано стълпотворение от хора с чревни инфекции. Стотици туристи се оплакват от повръщане и разтройство.

 Доктори споделиха, че огромното количество водорасли е инкубатор за упорити вируси и зарази.

 Въпреки това фирмата концесионер, която от тази година стопанисва цялата плажна ивица на Слънчев бряг продължава да бездейства и да не почиства водораслите.

 За сметка на това служителите на концесионера продължават да тичат пъргаво около туристите и да им събират такси от по 8 лева за шезлонг и чадър.

 За разлика от българските концесионери, колегите им от съседна Турция почистват не само плажа от водорасли, но и първите няколко метра от водата.

 Нашенските концесионери типично по Ганьовски вероятно изчакват появата на нови буреносни ветрове, които да издухат водораслите обратно в морето.

 Докато това се случи, повечето туристи ще са си събрали багажите и ще са се преселили в чужди курорти, където за същите пари ще получат далеч по-качествено и адекватно обслужване.

Автор: Агенция ПИК

С.бряг-1

Коментари