Ангел Кунчев: Ваксинираните, трябва да продължат да се пазят

Ангел Кунчев: Ваксинираните, трябва да продължат да се пазят - E-Burgas.com
Снимка Капитал

Хората, които сега са ваксинирани, задължително трябва да продължат да се пазят, въпреки че за тях вече рискът намалява. Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в студиото на NOVA.

"Все още няма доказателства, че веднага след първата доза всички получаваме такова ниво на имунитет, което е предпазно и със сигурност не могат да се разболеят. Вероятно с по-виските нива ние няма да караме тежко заболяването, но все пак идеята е човек да е изцяло предпазен. Никъде производителите на ваксината не гарантират, че само с една доза ще се осигури имунитет", припомни Кунчев.

По думите му най-голямото количество поръчани ваксини е на "Астра Зенека". "Астра Зенека" бе направена по по-позната технология и бе доста по-напред в получаването на разрешение и е една от първите, която очаквахме да пристигне".Така отговори той на въпроса дали масовата имунизация у нас ще се извършва с ваксината на "Астра Зенека". "Усещам едно голямо нетърпение по отношение на ваксините, което ме радва", допълни доц. Кунчев. "Предполагам, че редът ми за ваксинация ще дойде в следващите 1-2 седмици, в момента, в койта завършим имунизацията на колеги, които наистина работят на първа линия като сина ми", подчерта инспекторът.

"Дори да не сме завършили изцяло ваксинирането на цялата здравна система, в момента, в който обхванем хората на първа линия, може да започнем вече с хората от първите домове за възрастни хора, където все още не е имало заболявания", каза още той.

Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/healthy/kunchev-vaksiniranite-trjabva-da-prodyljat-da-se-pazjat-news_1545944.html
© Actualno.com

Свързани статии
Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид 378 се ваксинираха срещу ковид за денонощието Доставиха у нас близо 200 хиляди ваксини за сезонен грип Започва ваксиниране срещу ковид по населени места в региона, вижте графика Неваксинираните срещу ковид няма да могат да се ваксинират срещу омикрон Отварят нови пунктове за ваксиниране срещу ковид в региона Едва 3156 души се ваксинираха за 24 часа, 23% са новозаразените СЗО: Трябват нови ваксини срещу ковид и да се впръскват в носа СЗО зове за ускоряване на ваксинирането и носенето на маски
Тагове
ваксини ангел кунчев
Коментари

Още от последните новини