Ангел Божидаров: Днес e хубав ден за демокрацията. Колегата Дражев не ми надува главата

Ангел Божидаров: Днес e хубав ден за демокрацията. Колегата Дражев не ми надува главата - E-Burgas.com

"Днес е един добър ден за демокрацията поради три причини. Първо - премиерът Бойко Борисов подаде оставка, второ - колегата Дражев е в София и не ми надува главата, и трето - до този момент Руслан Карагьозов не е станал да поиска прекратяване на дебатите". Това заяви с присъщото си чувство на хумор на днешното заседание на Общински съвет - Бургас, парламентаристът от НФСБ Ангел Божидаров. Опозиционерът се изказа във връзка с докладната на групата му, касаеща намаляне на цените на паркингите в централна градска част на 0,50 стотинки на час.

"Наблюденията ми сочат, че във всички развити европейски градове има един принцип - паркинг с ниски цени и синя зона с малко по-високи. Поради тази причина ние предлагаме на паркингите цената да бъде по 50 стотинки", аргументира се Божидаров.

"Няма нормална държава, където паркингите  да са по-евтини от синята зона. Самата им издръжка е по-висока", реплекира го Диян Димов от ГЕРБ.

"Има логика паркирането в паркингите да бъде по-евтино, за да се стимулира спирането там. По принцип престоят на улицата трябва да е изключение, за да не се създава проблеми с движението", заяви Евгений Мосинов от БСП.

В крайна сметка една от причините поради, която Божидаров обяви деня за добър - непрекратяването на дебатите отпадна. Общинският съветник Руслан Карагьозов поиска да се прекрати разискването. Мнозинството възприе идеята му и гласува по същество, като отхвърли искането на НФСБ и остави сегашния режим на паркиране в ЦГЧ.

 

Коментари

Още от последните новини