Алибегов: Няма да спазваме мерките, нощните заведения ще работят

Алибегов: Няма да спазваме мерките, нощните заведения ще работят - E-Burgas.com

От днес са в сила новите мерки, а заведенията реагират съобразно тях:

Заведенията планират протест по "италиански модел", като демонстративно не спазват въведените от днес мерки, обяви шефът на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов. С своя заповед здравният министър нареди нощните заведения да затворят, а ресторантите и кафенетата да не работят по-късно от 22 часа, при намален капацитет, пише dnevnik.bg.

Алибегов уточни, че ресторантите няма да затворят в наложения им час, а нощните заведения ще отворят както обикновено във вечерните часове. "Това е форма на гражданско неподчинение, позволено е от закона, в този случай ние ще използваме тази форма, за да защитим нас и служителите си", коментира Алибегов пред журналисти.

Евгени Зумпалов от Асоциацията на заведенията от своя страна каза, че предвидените с актулизацията на бюджета 420 млн. лв. за компенсация на всички бизнеси при нови затваряния няма да стигнат, а и не всички в бранша имат достъп до тях.

За утре в 15 часа на площад "Народно събрание" е планиран голям протест срещу мерките в София като се очаква той да бъде подкрепен и от други браншове - транспортни и туристически фирми, културни дейци и др.

На 28 септември, пък е планиран общонационален протест с блокиране на пътища и магистрали в цялата страна. Мотивът на транспортния бранш да участва в протестите е, че са намалели приходите им, заради по-малкото пътувания, а достатъчно компенсации не са получили.

Свързани статии
И ресторантьорите в Бургас се вдигат на протест, няма да блокират кръстовища Алибегов плаши със затваряне на кръстовища
Тагове
Ричард Алибегов
Коментари

Още от последните новини