90% от новозаразените у нас са с британския вариант на вируса

90% от новозаразените у нас са с британския вариант на вируса - E-Burgas.com
Снимка Георги Кожухаров

Има явна тенденция за покачване на случаите на COVID-19, в момента 90% от новозаразените са с британския вариант на коронавируса. 

В „Пирогов“ малко повече от половината от ковид леглата са заети, заяви  пред offnews.bg проф. Никола Габровски, зам.-директор на спешния институт. 

Въпрос на личен избор е дали някой ще отиде на заведение или в търговски център, коментира той разхлабените протиепидемични мерки у нас. „Животът трябва да продължи. Отдавна говорим, че всички страдаме от тази изолация. В момента се търси баланс между тези мерки и един относително нормален живот. Моят призив е, все пак, да бъдем отговорни“, допълни той. 

Зам.-директорът на „Пирогов“ заяви, че организацията по имунизирането у нас е добра, но е ограничена заради малките количества ваксини, с които разполага страната ни. Той беше категоричен, че скептицизмът по темата значително е намалял и българите са се убедили в нуждата от препаратите срещу заразата. 

Проф. Гебровски посочи, че възрастните хора ще минават с предимство за имунизация в „зелените коридори“, но след като има достатъчно количество ваксини.

Свързани статии
393 новозаразени с COVID-19 за денонощието, починаха 36 души Ето кога сваляме маските 652 нови случая на ковид, 31 души са починали 1 759 са новите случаи на коронавирус Ковид взе нови 14 жертви за ден в областта Отново ръст на заразените с ковид 240 новозаразени в областта за ден, петима са починали Спешната помощ в България на предела на възможностите си Кардиологията на УМБАЛ Бургас става ковид-отделение, пациентите се пренасочват към други болници В Бургаско: 9 загубиха битката с ковид за последното денонощие, ръст на болни в няколко общини
Тагове
заразени вирус
Коментари

Още от последните новини