400 прекрачват прага на вечерната гимназия в Бургас

400 прекрачват прага на вечерната гимназия в Бургас  - E-Burgas.com

Вечерно средно училище "Захари Стоянов" (бившата Вечерна гимназия) започва успешно новата учебна година. Около 400 са учениците, които ще прекрачат прага на учебното заведение през 2016/2017 година. Празникът по повод първия учебен ден ще се проведе днес от 18 часа в сградата на СУ "Димчо Дебелянов" на четвъртия етаж.

Училището предлага на хората, които нямат завършено средно образование, да придобият такова. Обучават се и младежи, навършили 16 години, със социални и здравословни проблеми. Основната форма на обучение е вечерната. Освен нея се предлагат още задочна, самостоятелна и индивидуална. За кандидатстване в учебното заведение е необходимо да се подаде заявление и документ за завършен клас. Занятията започват от 18.00 часа.

С влизането на новия Закон за предучилищно и училищно образование гимназията се именува Вечерно средно училище, което дава възможност от следващата учебна година да има прием от 1 до 12 клас. "Предпочетохме да изберем Вечерно средно училище, тъй като това разширява обхвата на класовете. Това е икономически по-изгодно и отговарящо на изискванията на самата обстановка в България. Много хора се оказва, че са без образование в по-долните класове и така решихме да откликнем на тази „ниша" и да дадем възможност на възрастни хора да завършат образование”, каза Галина Златанова, директор на учебното заведение. То е създадено през 1947 година. 

 

Коментари

Още от последните новини