10 души са задържани заради наркотици в региона

10 души са задържани заради наркотици в региона            - E-Burgas.com

В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения, са задържани десет мъже. Образувани са пет бързи производства и седем преписки. Повдигнати са обвинения от Районна прокуратура – Бургас.

Най-характерните случаи са свързани със задържането на:

- 19 годишен младеж от руенското село Ябълчево, в обитаваната от когото квартира в Айтос, са намерени и иззети : два буркана с вместимост от 0,580 мл., съдържащи суха зелена тревна маса около 100 гр. / марихуана/и плик с 21 бели таблетки / чийто точен състав е в процес на изясняване/. Младежът е задържан със заповед за задържане за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

- двама бургазлии / на 38 и 42 години/ и 27 годишна бургазлийка, пребиваващи в апартамент, разположен на ул. «Сливница», в който след извършено претърсване, са намерени и иззети : стъклена тава с полепнало по нея кафеникаво кристалообразно вещество, пластмасово шише с червеникаво прахообразно вещество, пластмасово шише с прозрачна течност със специфична миризма и утайка на дъното, буркан с бяло вещество на кристали, две колби, везна и други вещи и прекурсори за производство на метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство.

- 25 годишен криминално проявен бургазлия, обитаващ апартамент в бл. 49 в ж.к. “Изгрев”, от който са намерени и иззети : стъклена купа, съдържаща на дъното бяло кристално вещество, пластмасова бутилка от солна киселина, пластмасова бутилка и шише с мирис на ацетон, кутия с червено кристално вещество / червен фосфор/, бяло кристално вещество / метамфетамин/ и други вещи и прекурсори за производство на метамфетамин. Бургазлията е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Свързани статии
Сдружение разкри тревожна тенденция: Все по-малки деца посягат към наркотици Колумбия задържа кокаин за 75 млн. долара, бил предназначен за България (видео) Бургаският съд наложи най-тежката мярка на местен дилър Хванаха млад дилър край училище в Бургас Готвач и дилър на пико от "Меден рудник" ще търка нара в бургаския затвор Брендо с присъди в Италия, Румъния и България, не е ясно къде ще бъде екстрадиран Задържаха трима мъже в Черноморец за разпространение на наркотици Разкриха конопена нива в Бургаско, задържани са шест души (Снимки) Хванаха надрусан шофьора на влакчето в Морската градина Девет мъже са задържани в Бургаско за търговия с вот (Снимки)
Тагове
наркотици арести
Коментари

Още от последните новини