Засилени проверки и контрол тресат началото на инвазията по Южното Черноморие

Засилени проверки и контрол тресат началото на инвазията по Южното Черноморие - E-Burgas.com

Мощни проверки на десетки институции и контролни органи имат готовност да посрещнат туристите. И тази година ще има допълнително командировани полицаи и смесени патрули, ще действат и приемните и мобилните групи на КЗП, БАБХ, РИОСВ, РЗИ и др, които ще извършват съвместни проверки със служители на Министерството на туризма. Това заяви Николина Ангелкова на брифинг в Бургас преди малко.

„Максималната сигурност по отношение на предлаганото качество на храните, както и чистотата на водите и морския плаж, е гарантирана. Министерството ще следи под лупа концесионерите дали спазват договорите си, проверки ще има и на неохраняемите плажове след горчивия опит от миналата година, когато имаше редица нерегламентирани дейности по тези територии“, разкри Ангелкова.

Броят на неохраняемите ивици тази година е 86, плюс трите плажа за законосъобразен туризъм, които по закон са неохраняеми. Засилени проверки ще има и в заведенията и хотелите.

През 2018 също се очаква сериозна туристическа инвазия. Миналото лято посетителите бяха над 1,6 милиона туристи и ръст от 4% спрямо предходното. Тази година се очакват

И тази година очакваме засилен интерес към Южното Черноморие, миналата година дойдоха над 1,6 млн. туристи, което е ръст с 4%. Тази година очакванията са за още повече. Все повече международни хотелски вериги гледат на област Бургас като привлекателно място за инвестиции, каза още министърката.

Коментари

Още от последните новини