Закуски с екстри: Живи мухи в пакетирани кифли

Закуски с екстри: Живи мухи в пакетирани кифли - E-Burgas.com

Пловдивчанинът Чавдар Богданов се натъкна на зловеща находка. Живи мухи във фабрично опаковани кифли. Закуските с нестандартни "екстри" са купени от магазин в чирпанското село Оризово.

Мъжът забелязал насекомите още преди да отвори опаковката и ги върнал в магазина. От там му върнали парите.

"Често си купувам закуски от магазина в Оризово. И винаги съм бил доволен от качеството и обслужването. Добре, че видях мухите преди да отворя опаковката. Иначе може би щях да имам здравословни проблеми", казва Чавдар Богданов пред "Монитор".

"Моля производителите да гледат какво произвеждат, с какви продукти, какво им е качеството и какъв е хигиенно-санитарния контрол", възмущава се той.

Ядосаният клиент алармирал и Агенцията по храните. Инспекторите възложили проверката на службата в Хасково, тъй като фирмата производител е от района на Димитровград.

При внезапната проверка били открити и други нарушения.

"Има несъответствия по прилагане на програмите за самоконтрол. Също са намерени някои ненужни вещи в цеха. Констатирали са малки количества произведени закуски, които не са били етикетирани. Според тях, това е някаква грешка при пакетирането на продукта", коментира д-р Георги Илиев – началник Отдел "Контрол на храните" – БАБХ–Хасково.

Фирмата, която снабдява и ученически столове в Хасково е глобена с 1000 лева. От там отказаха коментар по фрапиращия случай.

Агенцията по храните е започнала проверка и в столовете, които производителят снабдява с пакетирани храни.

Източник: dnes.bg
 

Коментари

Още от последните новини