Закон ще регламентира отношенията между ловци и земеделци

Закон ще регламентира отношенията между ловци и земеделци - E-Burgas.com

Трябва да бъдат направени законодателни промени, които да регламентират по-ясно отношенията между ловните стопанства и дружинките от една страна и земеделските производители от друга. Около тази теза се обединиха експерти по време на Съвет по лова, проведен в Шумен. Според директора на РДГ-Шумен инж. Юлиян Будаков дивеча в страната се увеличава прекомерно, което от една страна ще доведе до големи разходи за стопанствата и ловните сдружения, а от друга ще нанесе щети по земеделските култури.

Зам.-областният управител на област Шумен Живко Жечев, който бе гост на Съвета по лова, обеща администрацията да съдейства за прокарването на тези промени. „Надявам се, че новото Народно събрание ще реши въпроса в полза на всички, но нека и гражданите да разберат, че ловът е повече от нужен, защото прекомерното развитие на стада от диви животни води до унищожаване на посевите в определени райони“, каза Жечев.

По време на заседанието за зам.-председател на Съвета по лова беше избран адвокат Кирил Тошев. Членове на Съвета са директори на ловни стопанства от областите Шумен и Търговище, председатели на Ловни съюзи, представители на полицията, ОДБХ и РИОСВ.

Източник: agrozona.bg

Коментари

Още от последните новини