Задава ли се зрелищно дерби – ЦСКА срещу Левски?

Задава ли се зрелищно дерби – ЦСКА срещу Левски? - E-Burgas.com

Решено е, че първият плейоф от българската Efbet лига ще представи вечното дерби, ЦСКА-София срещу Левски София. Това е първият сблъсък между вечните съперници, след като първенството беше спряно заради пандемията от вируса Covid-19.ЦСКА имат 50 точки във временното класиране и са на трето място, а сините притежават 49 точки и са на четвъртата позиция. Феновете тръпнат в очакване да видят любимците си на Националния стадион „Васил Левски“, като поне на този етап е обявено, че мачът ще се изиграе на 20 юни, 2020 година. 

Каква е атмосферата в двата щаба?

В новинарските сайтове се появи вест, който смути много от червените привърженици. Близки до клуба са споделили пред медиите, че Гриша Ганчев (собственика на ЦСКА – София) готви своето оттегляне от отбора, след като свърши настоящия сезон. Това негово решение било провокирано от отбелязани спадове в бизнеса му, заради коронавируса. Не се знае обаче дали новината не е просто пусната „партенка“, която да всее смут в редиците на ЦСКА точно преди вечното дерби. 
Що се касае до Левски, то и там нещата не изглеждат розово. Стана ясно, че капитанът на сините – Иван Горанов е нападнал треньора си – Петър Хубчев, след загубата на тима от Локомотив Пловдив за Купата на България. Левскарите паднаха с 2:0, което до голяма степен ги лиши от трофея преди реванша на ст. Георги Аспарухов. Играчът и треньорът едва не стигнали до бой, но били разтървани. Хубчев вече не е треньор на Левски, но със сигурност Горанов ще бъде санкциониран за действията си. Това до голяма степен ще повлияе на играта на целия отбор. 

Какъв мач можем да очакваме?

Предвид горе посочената информация, може да се очаква не чак толкова интересна битка, слуховете и скандалите в двата отбора едва ли ще се отразят добре на играчите и ръководството. Разбира се, когато на терена са сини и червени, никой не може да предвиди, какво ще се случи. До голяма степен разправиите ще повлияят и на много сайтове за залози, които обикновено поставят коефициенти за фаворит и аутсайдер. В така създалата се ситуация едва ли можем да намерим фаворит в срещата, тъй като силите на двата състава с почти изравнени. 

Самата обстановка обаче винаги ще бъде емоционална, тъй като това са най-големите съперници в българския футбол. Още от днес фенските фракции се готвят за изживяването, като коментира горещо кой ще победи, кой ще получи по-силна подкрепа и какво ще се случи на двубоя. Ето за това, каквото и да си говорим, ЦСКА срещу Левски е двубой с доказано силен заряд. 

Обобщителни думи

Зрелищно или не ще бъде дербито ЦСКА – София срещи Левски София предстои да разберем след броени дни, освен ако коронавируса не попречи на плановете на двата отбора по някакъв начин. Сигурно е обаче, че срещата ще се наблюдава от милиони фенове на футбола по телевизионните екрани, защото всички ще искат да видят, как ще се представят столичните грандове. Ние пък затаяваме дъх и се надяваме да се получи едно истинско шоу, което да се хареса на привържениците, не само на тези два отбора, а и на футболната игра като цяло. Благодарим на експертите от Casino Robots, които подготвиха материала за вас.
 

Коментари

Още от последните новини