Задържаха турчин опитал да пренесе 15 кила хашиш през Малко Търново

Задържаха турчин опитал да пренесе 15 кила хашиш през Малко Търново - E-Burgas.com
Снимка Окръжна прокуратура

Окръжна прокуратура – Бургас задържа за срок до 72 часа турски гражданин, обвинен в опит за пренасяне през границата на страната на  близо 15 килограма хашиш

Задържаният е турският гражданин Али О. Той е обвинен за това, че на 28.03.2019 г. на ГКПП „Малко Търново“, обл. Бургас, на трасе за обработка на изходящи автомобили от Република България към Република Турция, с лек автомобил, без надлежно разрешително, направил опит да пренесе през границата на страната високорисково наркотично вещество – хашиш, което е с общо тегло 14 710 грама, на обща стойност 73 550 лв., съдържащо се в 7 броя големи и 5 броя малки пакети, поставени в черен сак, с двойно дъно, находящ се в багажното отделение на автомобила, като деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини – престъпление по чл.242, ал.2, вр. чл.18, ал.1 от НК.

Наркотичното вещество е открито благодарение на отличните действия на митническите служители, извършили проверката на лекия автомобил.

Предстои (в утрешния ден) Окръжна прокуратура – Бургас да внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.     

Коментари

Още от последните новини