Задържаха дрогиран крадец на такси след преследване по "Хемус"

Задържаха дрогиран крадец на такси след преследване по

35-годишен мъж от Бургас беше арестуван в района на пътен възел "Диамант" след зрелищно преследване като на филм, съобщиха очевидци на гонката предаде "Монитор".Полицията в Шумен обяви, че мъжът е отнел противозаконно жълта "Дачия Логан", брандирана като таксиметров автомобил.

Малко преди 7 часа във вторник в оперативната дежурна част в Шумен било получено съобщение от полицията във Варна за противозаконно отнет таксиметров автомобил. Веднага била създадена организация за спиране на колата при преминаване през областта. На АМ „Хемус“ край Нови пазар автомобилът с номера В 4154 ВХ бил забелязан. Полицейски екип  му подал сигнал със стоп палка, но водачът не спрял. На етапната връзка край Шумен бил направен нов опит, от екипи на охранителна полиция, но шофьорът решил да не спре и там и хванал пътя за Търговище и София. В непосредствена близост до пътния възел все пак бил спрян.
От полицията казват, че водачът, 32-годишен жител на Бургас не е представил свидетелство за управление на моторно превозно средство. Оказало се, че е лишен от правото да управлява за срок от 2 години и има наложена глоба в размер на 2000 лева заради това че през месец февруари 2020 година при проверка на пътя отказал да бъде тестван с техническо средство.

Екип на пътна полиция към областната дирекция в Шумен го  тествал, с дръг тест. Отчетена била положителна на метамфетамин проба. Задържан е за срок до 24 часа. Работата по изясняване и документиране на случая продължават служители на областните дирекции в Шумен и Варна.

Коментари

Още от последните новини