Забраната за строителство през лятото няма да спре санирането в Бургас

Забраната за строителство през лятото няма да спре санирането в Бургас - E-Burgas.com

В центъра на града няма да се строи между 1 юли 2017 г. до 1 септември 2017 

Забраната за строителство през лятото няма да спре дейностите по Програмата за ефективност на многофамилни жилищни сгради, която се изпълнява в Бургас. Това стана ясно днес в Общински съвет - Бургас, където бе гласувана забраната за строителство между 1 юли и 1 септември в централните части на града. 

Причината забранaта да не засяга безплатното саниране е, че тя не се отнася за обекти от национално и регионално значение, както и такива, които са финансирани по оперативни програми. 

Забраната ще важи за на територията на: Централна градска част заключена между бул. „Сан Стефано“, бул. „Демокрация“, ул. „Агоп Мелконян“, ул. „Княз Александър Батенберг“, площад „Царица Йоана“, бул. „Иван Вазов“ и ул. „Уилям Гладстон“. 
Няма да се строи и в ж.к. „Възраждане“ - територията заключена между ул. „Уилям Гладстон“, бул. „Сан Стефано“, бул. „Мария Луиза“ и бул. „Иван Вазов“, както и в целите територии на "Братя Миладинови", "Лазур", парк "Езеро" и Морската градина. 

Между От 1 юли и 15 септември няма да се строи в на територията на квартал „Сарафово“, включително Курортна зона  местност „Ъгъла“ и квартал „Крайморие“. 

Коментари

Още от последните новини