Заболеваемостта в област Бургас продължава да се покачва, учениците скоро могат да учат онлайн

Заболеваемостта в област Бургас продължава да се покачва, учениците скоро могат да учат онлайн - E-Burgas.com

Заболеваемостта в област Бургас продължава да се покачва и в момента е 619 заразени на 100 хил. души през последните 14 дни.

Точно преди пет дни област Бургас премина границата от 500 заразени и влезе в тъмночервената зона на виртуалната ковид карта. Следващата граница, която се очаква да бъде премината скоро е 750 хил. заразени на 100 хил. души за последните 14 дни в областта. В такъв случай учениците ще преминат на дистанционна форма на обучение. 

От заседанието на местния щаб за борба с коронавируса миналата седмица стана ясно, че положението е най-тревожно в общините Бургас, Карнобат, Айтос, Приморско и Царево. Те вече минаха на ротационна форма на обучение, но не е изключено съвсем скоро да учат изцяло онлайн

Междувременно положителните проби за коронавирус на ученици показват, че заразата продължава да се разпространява в училище. Само през последните три дни са били регистрирани 49 положителни проби на ученици и 8 на учители. 

Свързани статии
Наградиха бургаските ученици, чиито проект бе отличен от БАН (Снимки) Бургаските съд и прокуратура отвориха врати за ученици Бургаски ученици представиха пиеса на китайски език "A hug for all" - Бургаски ученици участваха в обучителен проект в Атина (Снимки) В Обзор борят учлищната агресия с интерактивни игри и дискусии Агресия в училище: Ученички се биха в присъствието на учител Последен присъствен в бургаските училища, въведен е строг контрол на входа 60 отличници от ПМГ получиха награди от общината Студенти и ученици от Бургас участваха в Световната седмица на предприемачеството Учници от несебърско село дискутираха върху агресията с представители на МВР
Тагове
ученици
Коментари

Още от последните новини