За всички влюбени: Венец от имел носи коледна романтика в сърцето на Бургас

За всички влюбени: Венец от имел носи коледна романтика в сърцето на Бургас - E-Burgas.com

Традицията повелява целувка под имела за затвърждаване на любовта

От днес бургазлии ще се радват на висящ имелски венец, който ще подканя влюбените да затвърдят своята любов чрез вълшебна целувка под мистичното растение. Венецът е с размер 70 см. в диаметър и се намира в сърцето на града, надвиснал над емблематичния за Бургас Компас на главната улица "Александровска".

Всички влюбени бургазлии и гости на града могат да направят своя снимка под имела и да я изпратят на е-мейл: [email protected], и да станат част от зимната приказка на Бургас.

Една от коледните традиции, датираща още от XVIII век е, че влюбените трябва да се целунат под имел, за да затвърдят силата на своята любов и да си гарантират хармонични отношения. Популярната традиция за целувка под клонка имел на Коледа се корени в древноскандинавската митология и вече е широко разпространена по цял свят.

Сред едно от популярните вярвания е, че имелът дава живот и предпазва от болести. Растението още насърчава любовта, носи щастие и късмет.

От днес имелът вече е част от празничната атмосфера в Бургас и ще допринесе за подсилване на романтиката, характерна за наближаващите коледни и новогодишни празници.

Коментари

Още от последните новини