За 4 месеца в ареста: Малката Рижа потрошил килия и нападнал затворник

За 4 месеца в ареста: Малката Рижа потрошил килия и нападнал затворник  - E-Burgas.com

Симеон Стоянчов: Баща ми получи инсулт, искам да се прибера при него преди да се е споминал

Не без инциденти са преминали последните четири месеца, които Симеон Стоянчов прекара в ареста, заради обвинението в кражба на мотоциклет. Това стана ясно по време на днешното разглеждане на мярката му за неотклонение в Районен съд - Бургас.

На 16 февруари тази година, по-малко от две седмици след привеждането му в ареста, Малката Рижа разбил една врата и четири прозореца в затвора в Бургас. На 14 март пък той нападнал съкилийник, докато бил в ареста в Ловеч. Той изритал другия в затворник в гръб, докато той се хранел, в следствие на което пострадалият порязал езика си с лъжица и трябвало да бъде шит в болница. В съда днес Стоянчов прекъсна съдията и даде обяснение и за двата случая, като според него потрошил килията, защото била пълна с дървеници. Относно инцидента в Ловече той заяви, че другият затворник бил наострил лъжицата и искал да го намушка с нея.

Стоянчов, който утре навършва 31 години, помоли съда да бъде пуснат под домашен арест, за да може да се грижи за болния си баща. Наскоро той притърпял инсулт и бил на легло.

"Бащата е много зле и искам да отида при него преди да се е споминал. Сестра ми се прибра за кратко от Лондон, но отново трябваше да замине и сега няма кой да се грижи за него. Когато последно се чух с него по телефона, той едвам говореше и нищо не му се разбираше. Това е вторият инсулт, който баща ми получава, но за първият не са ми съобщили" обърна се Стоянчов към съдията. Той обаче не продостави никакви доказателство за здравословното състояние на баща си.

Според прокуратурата обаче има голяма опасност Стоянчов да се укрие или да извърши друго престъпление. Бяха представени и над 50 страници психологична експертиза от затвора в Ловеч, според която Малката Рижа не зачита чужд авторитет и има склонност към физическа агресия, разрушителност, избухливост, рязкост и грубост. 

В крайна сметка Районен съд - Бургас реши да остави Симеон Стоянчов в ареста, където той ще прекара утрешния си рожден ден. Очаквайте подробности!

 

 

Коментари

Още от последните новини