Юлияна Антонова - Мурата представя Япония в Бургас с книга събрала автентични истории

Юлияна Антонова - Мурата представя Япония в Бургас с  книга събрала автентични истории - E-Burgas.com

Гранд Хотел и СПА Приморец ще бъде домакин на една специална, ценна премиера с отворени врати. На 23 октомври (сряда) дългогодишният дипломат Юлияна Антонова - Мурата ще представи в конферента зала "Бургас" на символа на бургаското гостоприемство, своята втора книга "Уки уки, Япония". 

Четивото с редактор Мария Касимова - Моасе събира на снежнобелите си страници любопитни истории, които ред след ред рисуват детайли от Япония. Делници и празници, обичаи и култура, отношения между хората и различни случки, размисли на автора се редуват и добавят нови и нови пластове към цялостната картина пред читателя, започната в първата книга – „Моши моши, Япония“ която вече има свое седмо издание. 

В "Уки уки, Япония" ще откриете какво ли не. Общото между всички истории е, че грабват, увличат, трогват, размислят. "Казват, че като посетиш Япония за три дни, вече си готов да изложиш впечатленията си в роман. Останеш три месеца - и те обземат мисли за споделяне в нещо не чак толкова обемисто, като за една новела, например. Поживееш за повече от десет години и разбираш, че е сизифовско усилие всяка една приблизително вярна оценка за тези хора тук и техните взаимоотношения" - споделя Юлияна Антонова - Мурата с читателя. "Изненадите с историите в Япония са като изсипващи се конфети. ... Тъкмо ги събереш и нови се посипват." 

"Уки уки, Япония" е споделена радост. Истории, увити с грижа във "фурошики" - традиционната квадратна кърпа - бохча. Разкриваш ги една по една, без да усетиш, кога си се пренесъл там, под японските вишни сакура, окичени с цвят и жадно отгръщаш страница след страница. „Уки уки искам да предам на всеки, който чете тези истории по истински случаи“ – пише Юлияна Антонова – Мурата. Не пропускайте срещата с нея и Япония – на 23 октомври от 18:00 часа в конферентна зала „Бургас“ на Гранд Хотел и СПА Приморец. Вход – свободен.

Коментари

Още от последните новини