Яркият филм на Микеле Плачидо за гениалния Карваджо ще има премиера в Бургас

Яркият филм на Микеле Плачидо за гениалния Карваджо ще има премиера в Бургас  - E-Burgas.com

„Сянката на Караваджо“ с режисьор Микеле Плачидо и продуцент Федерика Винченти ще зарадва зрителите в Бургас за първи път на 22 февруари от 19.00 часа в Културен дом НХК.

Италия, началото на XVII век. Караваджо не само е един от най-виртуозните художници на своето време, но и бунтар срещу догмите на църквата, които налагат как да бъдат изобразявани религиозните сюжети. Караваджо е осъден на смърт за убийството на съперник в любовта и е подал молба за помилване. Информиран, че Караваджо рисува и проститутки, крадци и бандити, папа Павел V нарежда на тайните служби на Ватикана да разследват случая. Тайният служител на папата, известен като Сянката, започва проучване, което ще му разкрие сблъсъка от пороци и достойнства в личността на гения, чийто живот или смърт са в ръцете му.

С бюджета си от над 12 милиона евро френско-италианският филм (продукция на GOLDENART/CHARLOT/LEPACTE/RAI CINEMA/MACT PRODS) се определя като европейска суперпродукция.

Големият италиански актьор МикелеПлачидо, превърнал се в легенда с ролята си на комисар Корадо Катани от сериала “Октопод”, пристигна в България за премиерата на филма, която бе на „Киномания”. Италианецът е режисьор на лентата и играе една от ключовите роли.

„Сянката на Караваджо“ за първи път ще бъде показан в Бургас на 22 февруари от 19.00 часа в залата на НХК Бургас. Правата за разпространение в България са на БЕТА Филм.

Билети се продават на касата на Часовника, в мрежата на Евентим и в Грабо.

По сценария са работили Сандро Петраля, Фидел Синьориле и Микеле Плачидо. Работата на оператора МикелеД’Атаназио, на художникаТонино Дзера, както и на автора на костюмите Карло Поджоли, превръща филма в наситен, ярък цветен шедьовър.

В ролите зрителите ще видят :

Рикардо Скамарчо (Караваджо), Луи Гарел (Сянката), Изабел Юпер (Костанца Сфорца Колона), Микаела Рамацоти (Лена Антониети), Тедуа (Чеко), Виничио Маркиони (Джовани Балионе), Микеле Плачидо (кардинал Дел Монте).

Коментари

Още от последните новини