Втори ден от инициативата "Три морета"

Втори ден от инициативата

Президентът Румен Радев ще открие шестата Среща на върха. Така ще започне и президентският панел в рамките на събитието днес. Той е под надслов - "Път към по-силна, обединена и конкурентоспособна Европа".

Очаква се в него участие да вземат президентите на Унгария, Литва, Румъния и изпълнителният заместник-председател на Европейската комисия Маргрете Вестагер.

Дискусиите по основните панели и приоритети на инициативата продължават. Основни теми днес са транспорт и дигитализация. Ще бъдат обсъдени и инвестициите в инфраструктурата, като гарант за приобщаващ растеж. Предстои и среща на Агенциите за научни изследвания и иновации част от проекта.

След това България ще предаде официално флага на Инициативата "Три морета" на следващата държава домакин на форума.

Свързани статии
Президентът обяви състава на служебния кабинет Румен Радев: Нека този свят празник донесе топлина във всяко българско семейство Президентът кани ДПС на консултации Борисов: Радев много ме обиди като ме сравни с Кирил Петков Румен Радев няма намерения да сменя шефа на НСО Президентът: Справедливостта не е възтържествувала, докато не се произнесе съдът Плевнелиев: Радев се е обградил с полковници от ДС и КГБ Категорична победа: Радев подгони 70% в област Бургас Борисов: Г-н Радев, Крим не е руски, а грубо окупиран Балотаж: Герджиков ще опита да стопи огромната преднина на Радев
Тагове
Три морета Румен Радев
Коментари

Още от последните новини