Вресовските кукери блеснаха на Сурва в Перник пред хиляди зрители и участници на феста

Вресовските кукери блеснаха на Сурва в Перник пред хиляди зрители и участници на феста - E-Burgas.com
Архив burgas.org

Легендарните кукери от руенското село Вресово се представиха изключително преди минути в Перник, който е домакин на Международния фестивал на маскарадните игри "Сурва" този уикенд. Фестивалът се организира от 1966 година, а от 1985-а има статут на международен.

Традиционно в него участват и се състезават около 6000 души, като се събират около 100 маскарадни групи от всички етнографски райони на България и гости от Европа, Азия и дори от Африка.

БДЖ осигурява днес и утре 4000 допълнителни места във влаковете, които се движат между София и Перник.

Увеличаването на броя на вагоните и мотрисите за влаковете между двата града се прави за удобство на всички, които желаят да посетят Международния фестивал на маскарадните игри "Сурва", който ще се проведе в Перник през периода 26 - 28 януари т.г., съобщават от компанията.

Освен редовните с увеличени състави влакове, за осигуряване на допълнителна възможност за пътуване с влак между София и Перник, на 27 и 28 януари извънредно ще се движат още шест влака.

Цената на билет за пътуване от София до Перник е 2.30 лв. Притежателите на железопътни карти ползват намаление от крайната цена, като за тези клиенти билетът е на стойност 1.35 лв. "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД предлага и еднодневни карти за неограничено пътуване между София и Перник в рамките на един ден. Цената на картата е 4 лв.

Коментари

Още от последните новини