Внимание! Летеният грип идва по въздуха

Внимание! Летеният грип идва по въздуха - E-Burgas.com

Вече е категорично установено, че някои от ентеровирусите, които предизвикват така наречения летен грип, се предават и по въздушно-капков път, както зимния грип и всички останали респираторни заболявания, алармират преди бума на отпуските специалисти.

Проблемът на практика е огромен. Човек дори да поддържа идеална лична хигиена и да се пази от мръсни тоалетни, дори да не близва вода, освен минерална, да внимава за недобре измити плодове и зеленчуци, пак изобщо не е защитен.

Една кихавица в близост до него, както хора на едно място, сред които и болни от летен грип, са достатъчни. Заразата пристига по въздуха и още същия ден те събаря с висока температура, болки в корема, повръщане и разбира се, диария, като всичко това води до скоростно обезводняване.

Тази година въздушното заразяване всъщност няма спирачки. Зимните вируси предадоха директно щафетата на летните заради непрестанното лашкане на времето - топло през февруари, студено през април и май, скачания на термометъра с луди разлики през юни. И всичко това с много влага - идеален инкубатор за всякакви зарази./ Vsekiden.com

 

 

 

Коментари

Още от последните новини