Вино от Дорн, китайско Маотай и дюлева ракия с шафран на "Wine Fest Burgas"

Вино от Дорн, китайско Маотай и дюлева ракия с шафран на

"Wine Fest Burgas 2019" идва точно в разгара на лятото - 26 и 28 юли, в Експозиционен център "Флора", за да утоли жаждата на бургазлии да опитат най-новото от българските и световни изби, да хапнат гурме специалитети и да се запознаят лично с хората отговорни за производството на тези чудеса за сетивата.

Всеки посетител на фестивала ще може да купи на цени на производител вина от България, Италия, Аржентина, Франция, Нова Зеландия и страни от Балканския полуостров.

Акцент тази година са дегустациите на селекция от екзотични спиртни напитки като китайската Маотай, направена от ферментирало сорго. Премиера за България ще бъдат дюлевата и крушова ракия с шафран от Меларуж, както и малиновото вино, което ще има представители от три различни фирми.

За първи път в България пристига любимата напитка на Тирион Ланистър от "Игра на тронове", а именно вино от Дорн. Посетителите на "Wine Fest Burgas" ще бъдат първите в страната, опитали дорнското вино, а количеството е ограничено.

Жителите и гостите на града ще могат да опитат и козе сирене с трюфели от Du Chef Radichev, произведения на Гурменица, месни и млечни деликатеси.

Всеки посетител ще получи стъклена брандирана дегустационна чаша и възможността да гласувате за най-доброто вино на фестивала.

Фестивалът ще бъде отворен от 16.00 часа до 22.00 часа между 26 и 28 юли.

Събитието се осъществява с подкрепата на банка ДСК и Община Бургас.

Коментари

Още от последните новини