Вижте къде отива боклукът на Бургас и защо трябва да го изхвърляме разделно (видео)

Кратък филм разбива всички митове на скептиците, които не вярват в рециклирането

Късометражен филм, създаден от доброволците от "Бургас Рециклира", показва къде отива боклукът на Бургас и защо е важно гражданите да го изхвърлят разделно. Видеото бе заснето през последните няколко месеца, а за първи път бе прожектирано пред публика преди няколко дни. То проследява целия процес на събиране и обработване на рециклируемите отпадъци в Бургас и отговаря на въпроса има ли смисъл да изхвърляме разделно. 

Кадрите проследяват пътя на боклука от сивите контейнери за обща смет, цветните контейнери на "ЕкоПак", подземните контейнери на община Бургас и от мобилните центрове за разделно събиране на отпадъци.

Идеята на филма е да разбие всички митове, които оспорват разделното събиране на отпадъци. Проучванията на "Бургас Рециклира" показват, че все още голяма част от хората са скептици и не вярват, че изхвърленият от тях разделно боклук се рециклира. Основните техни притеснения са, че отпадъците се смесват в камионите при транспортирането и накрая свършват на общото сметище. Това обаче не отговаря на истината, а освен за екологията, изхвърленият отделно отпадък има влияние за икономиката на Бургас. 

Коментари

Още от последните новини