Виж как община Приморско ще отбележи Великден

Виж как община Приморско ще отбележи Великден - E-Burgas.com

Възкресение Христово се празнува в община Приморско с множество атрактивни прояви. Изложба, боядисване на гигантски яйца, детско шоу, зумба флашмоб, концерт са само част от наситената празнична програма на морската община.

Днес, Велики четвъртък, площадът пред сградата на общината се превърна в притегателно място за малки и големи. Еднометровите декоративни яйца, оцветени от малчуганите се съчетаха в приказна гледка, а малките цветно боядисани яйца допълниха пролетната картина. На фона на празнична музика нашарените великденски символи се подредиха в истинска пъстра красива изложба.

Зам.-кметът Захарина Неделчева и председателят на Общинския съвет Златина Тюлиева също се включиха в пролетния празник. Заедно с децата и те спазиха традицията,  и с ентусиазъм участваха в багренето на яйца.

Ден преди това малчуганите от училищата в Приморско, Китен, Ново Паничарево и членовете на кръжоците по изобразително изкуство и ателието по приложно изкуство подредиха експозиция "Великденски етюди" в Историческия музей в Приморско. Изложените творби още от първия ден предизвикаха голям интерес от страна на жителите и гостите на морския град. Тематична музика огласяше залите на културния дом и допълваше празничното настроение.

Същият ден кметство Китен също организира атракции, с които зарадва малки и големи. Великденски яйца бяха красиво нашарени, а едночасовото детското шоу превърна навечерието на празника в незабравим ден. Самодейците от курортния град също се включиха в празничната програма и представиха своето творчество пред сградата на кметството. Участниците в демонстрацията на зумба флашмоб бяха възнаградени с бурни аплодисменти от многобройната публика.

Децата от Веселие, Ясна поляна, Ново Паничарево, Писменово и Китен също боядисваха яйца и подредиха чудновати великденски изложби. Залите по населените места блеснаха от прекрасните рисунки, пресъздадени от богатото детско въображение. Освен рисунки, в експозициите присъстваха и великденски украси, картички, сувенири и неизменния символ на големия празник – яйцето.

И тази година от Водолазен клуб „Посейдон“ ще спазят традицията с великденско гмуркане до подводния параклис „Св. Николай Чудотворец“.  Ритуалът ще бъде изпълнен на 1 май /неделя/ от 11 часа в залива „Крокодила“.

 

Коментари

Още от последните новини