Възстановяват ваксинациите на децата след Великден

Възстановяват ваксинациите на децата след Великден - E-Burgas.com

Постепенно отварят болниците за планови операции

В момента много активно върви подготовката, най-вече в министерство на здравеопазването, за изработване на режим за възстановяване след празниците на ваксинацията на децата - новородените, както и на женските консултации, постепенно отваряне на болниците за планови операции, консултации и лечения". Това съобщи ген. Мутафчийски на брифинга на Националния оперативен щаб.

Хемодиализи, химиотерапии и спешни манипулации не са забранявани, уточни Мутафчийски.

Сега се изработват механизмите, при които болниците ще продължат своята дейност за обслужване на гражданите при максимална безопасност за тях в условията на коронавируса, добави още той.

Със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев от 13 март, се преустановиха плановите детски и женски консултации, профилактичните прегледи, профилактичните имунизации, приема и провеждането на планова оперативна дейност, включително присаждането на органи от живи и трупни донори, както и свижданията във всички лечебни заведения.

Свързани статии
Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид 378 се ваксинираха срещу ковид за денонощието Доставиха у нас близо 200 хиляди ваксини за сезонен грип Започва ваксиниране срещу ковид по населени места в региона, вижте графика Неваксинираните срещу ковид няма да могат да се ваксинират срещу омикрон Отварят нови пунктове за ваксиниране срещу ковид в региона Едва 3156 души се ваксинираха за 24 часа, 23% са новозаразените СЗО: Трябват нови ваксини срещу ковид и да се впръскват в носа СЗО зове за ускоряване на ваксинирането и носенето на маски
Тагове
ваксини
Коментари

Още от последните новини