"Възраждане" поиска оставката на кабинета

Война има. Всички я виждаме и чуваме, но слава Богу, не я изпитваме на гърба си засега. Изпитват я обаче милиони хора и от едната и от другата страна на конфликта. Докато тук е упражняваме в красноречие, недай си Боже, загиват наши сънародници. Това каза от парламентарната трибуна лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. 

"Сякаш, за да засили драматизма като в американски военен екшън,  министър-председателят поиска оставката на военния министър заради две думи в половин реплика - “военна операция”", каза Костадинов.

По думите му "отговорността на българските управляващи е да не позволява България да се превръща в папагал, повтарящ чужди фрази и отслужващ чужди интереси".

"България не бива да взема страна в конфликт, който не е неин. Защото в момента ние се готвим да дадем оръжие", заяви още Костадинов. 

Той каза, че ако Министерски съвет държи "да се нареди сред големите", трябва да предложи страната ни да стане посредник и модератор на конфликта между Русия и Украйна.

"Нека България да стане посредник, да поканим страните  за разговор тук. Ние сме единствената страна, която може да го направи", каза Костадинов.

"Видно е, че не се справяте с поста министър-председател на България", обърна се той към премиера Петков.

"България има свои интереси, които понякога са различни от тези на ЕС и НАТО. И реплики като “НАТО е България и България е НАТО” звучат нелепо", заяви още лидерът на "Възраждане"

"По всичко личи, че МС такава отговорност няма да поеме, затова искаме оставката им. Със всяко свое изявление и всеки ход този Министерски съвет и този министър-председател ни приближават към войната. Спрете се сами, за да не ви спре историята. Дайте си сметка, че вредите, дайте си оставката", завърши изявлението си Костадин Костадинов.

Коментари

Още от последните новини