ВАС образува 5 дела срещу заповеди на здравния министър

ВАС образува 5 дела срещу заповеди на здравния министър - E-Burgas.com
Снимка: "Дарик"

Върховният административен съд образува 5 дела по жалби на физически лица срещу заповеди на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, свързани с извънредното положение. Делата ще бъдат насрочени за разглеждане в отрити съдебни заседания след обнародване на обявления за оспорванията в "Държавен вестник", съобщават от съда.

Сред атакуваните заповеди са:

- разпореждането за задължително носене на предпазни маски на обществени места, - за задължителна 14-дневна карантина на завърнали се от чужбина български граждани;

- за забрана за събиране на повече от двама възрастни на закрити и открити обществени места;
- за обявяване на грипна епидемия от 6 до 11 март. С решение от 15 април съдът е отхвърлил искането за спиране на изпълнението на заповедта на министъра на здравеопазването, касаеща поставянето под задължителна 14-дневна карантина на завърнали се от чужбина български граждани.

С решение по същото дело от 16 април съдът е указал на жалбоподателя в 7-дневен срок да представи документ за внесена по сметка на "Държавен вестник" такса за обнародване на обявления за оспорванията по реда на чл. 181, ал. 1 от АПК в размер на 20 лева за всеки оспорен общ административен акт, предаде  Actualno.com. При неизпълнение на указанията в срок жалбата ще бъде оставена без разглеждане, а производството по делото - прекратено. След отстраняване на нередовностите, оспорванията ще бъдат публикувани чрез обявления в "Държавен вестник", като се посочи номера на образуваното дело, датата, часът и номерът на залата, в която ще се проведе откритото съдебно заседание, посочват от ВАС.
 

Свързани статии
В Созопол откриват сметка за изграждане на бюст-паметник на Левски Бургас отдаде почит към делото на Апостола (Снимки) Отбелязваме 148 години безсмъртие за Апостола на свободата Учениците от Равда с инициатива за Апостола Общински съветник: Половината лампи на велоалеята за Сарафово изгоряха В Айтос оптимисти за новата година, кметът очаква по-добри дни Бургаският бизнесмен Николай Филипов с гаранция от 100 хил. лв. Музиката на Стинг, "Бийтълс" и Синатра ще звучи в нов прочит с гласа на Васил Петров в Бургас Ремонтират улици в айтоски села за над 330 хиляди лева Васил Божков назовава името на новия собственик на Левски днес
Тагове
ВАС дела Кирил Ананиев
Коментари

Още от последните новини