Валежи в седмицата на баловете

Валежи в седмицата на баловете - E-Burgas.com

В петък призори над голяма част от страната ще се покаже слънцето. Повече облаци ще има в Югоизтока и по Южното крайбрежие, където не е изключено да превали в ранните часове. Около обяд в Централна и Източна България ще се оформят гръмотевични облаци с локален краткотраен валеж. След това до вечерта ще е свежо с дневни температури между 21 и 26 градуса с най-високи стойности по поречието на Дунав. Североизточният вятър ще е осезаем в областите на Южна и Източна България.

В събота сутринта, отново по течението на Дунав и някои други големи водоеми, ще има условия за мъгла. Денят ще е слънчев с временни увеличения на облачността около и след обяд. Преваляванията ще са локални, краткотрайни с гръмотевици и с по-голяма вероятност в централните и някои западни части на страната. Дневни температури – без промяна - между 21 и 26 градуса.

В неделния ден източният вятър ще се усили. От рано в югоизточните райони ще се заоблачи с краткотрайни превалявания. Следобедните гръмотевични бури обаче ще са в Централна и Западна България, където до вечерта ще има условия за пролетни валежи. Температурите ще се понижат с градус-два, но без резки аномалии.

В седмицата на абитуриентските балове времето ще се определя от серия средиземноморски смущения - ще е неустойчиво и ще следва пролетния ритъм със слънчеви сутрини, на места с мъгли и гръмотевична облачност следобед и вечерта с валежи, временно интензивни и сравнително краткотрайни. Периодът е с повишен риск от градушки. Температурите с известни колебания ще са сутрин - между 10 и 15 градуса, следобед - от 20 до 25.

Коментари

Още от последните новини