В Изворище 10 години чакат общината да завърши ремонта на пътя от Банево

В Изворище 10 години чакат общината да завърши ремонта на пътя от Банево - E-Burgas.com
Google Maps

Новият път стигнал едва до лозето на „Бай Иван“, стотици местни готвят обръщение към кмета Димитър Николов

Гневно писмо с разкриване на дългогодишен проблем сред жителите на бургаското село Изворище видя бял свят в Общинския съвет. Местните вече 10 години очакват администрацията да завърши ремонта на пътя между село Изворище и квартал Банево, който започнал още през 2007, след осигурено Европейско финансиране, но когато останали финалните два километра била теглена чертата на ремонтите дейности.

Реконструкцията на пътя започнала от Банево, какъвто бил първоначалният проект, но малко преди да стигне Изворище спряла насред... лозето на „Бай Иван“, насред нивите, твърдят авторите на писмото, като никой не дал обяснение защо дейностите са спрели. След нададен вой кметът Димитър Николов обявил, че са свършили парите за ремонта. В последствие били ремонтирани едва два участъка от по 300 метра, последният миналата година.

От последното селско събрание по наболелия проблем, на което присъствал и финансовият зам.-кмет Красимир Стойчев, изминали 10 месеца, но без успех по ефективно действие по въпроса. Жителите на Изворище публикуват и друг любопитен момент. След едно от многобройните запитвания защо е спрян ремонтът на пътя, информационната табела на проекта била преместена от края на Банево, където била първоначално, до началото на отсечката между Минерални бани и Банево.

„Точно поради тази промяна на проекта, която не беше призната от общинските власти тогава, останаха тези около 2000 метра, неремонтирани“, твърди Славко Славов от село Изворище.

По думите му, пътят в момента е опасен, незащитен и е цяло чудо, че до момента нямало тежки ПТП. Имало случаи обаче на пропаднали автомобили в най-тежката част от отсечката, а две големи превозни средства, за да се разминат, било необходимо да се изчакват.

На 21 ноември се провело и последното заседание на местния Общински съвет в селото, където единодушно било решено да се изготви обръщение към кмета на община Бургас Димитър Николов и до всички членове на Общинския съвет в Бургас. В подкрепа на това решение подписите си са сложили над 160 жители.

Коментари

Още от последните новини