В Царево отказват да съгласуват зони по „Натура 2000”

В Царево отказват да съгласуват зони по „Натура 2000” - E-Burgas.com

Отказ да бъдат съгласувани нови 1056 декара защитени зони по „Натура 2000” край къмпинг Корал обсъжда днес на заседание Общинският съвет в Царево. Предложението е на кмета Георги Лапчев с мотив, че в общината има постъпили жалби от собственици на имоти, които попадат в защитената зона.

Кметът смята, че решението трябва да бъде взето, след като бъде приет Общия устройствен план на общината и след приемането на план за управление на природен парк „Странджа”. Причината са жалби на собственици на имоти. 

„Нечестно, некоректно и арогантно е от страна на вносителя тихо, бързо и под сурдинка да се опита да прокара едно такова решение или по-скоро да стартира една подобна процедура без по никакъв начин това да бъде обсъдено с жителите на общината, с местните хора”, заяви инж. Георги Лапчев.

„Съгласен съм, че се засягат частни имоти, но ние гледаме обществения интерес, а той е доста по-голям от това, че се засягат определени лица и техните имоти. Не може да угодим на всички”, заяви Емил Пейчев, независим общински съветник.

Коментари

Още от последните новини