В Бургаско: 9 загубиха битката с ковид за последното денонощие, ръст на болни в няколко общини

В Бургаско: 9 загубиха битката с ковид за последното денонощие, ръст на болни в няколко общини - E-Burgas.com

9 починали от ковид 19 има за последното денонощие, сочи ежедневният бюлетин на РЗИ-Бургас. Ръст се наблюдава и при новозаразените, като най-сериозен е този в община Бургас - 184. След нея се нарежда община Несебър с 29 новозаразени, Поморие и Сзопол съответно с 21 и 18 диагностицирани с вируса. 

За цялата област новите положителни случаи са 326.

От тях  хоспитализирани са  36 сл.  Всички останали са на лечение в домашни условия. В тежко състояние са двама, сочи справка в бюлетина на здравната инспекция. 

Сред новозаразените са 3 медицински лица, 4 учители и трима ученици. 

Общо за област Бургас случаите с регистрирани положителни проби за COVID-19 към момента са 21307 лица. Хоспитализирани общо 494 пациенти, а на домашно лечение са 7042 лица.

 

Ежедневно се извършват епидемиологични проучвания на регистрираните положителни случаи и се предприемат съответните противоепидемични мерки, допълват от Инспекцията.

 

Свързани статии
Столично училище се превърна в огнище на ковид 393 новозаразени с COVID-19 за денонощието, починаха 36 души 652 нови случая на ковид, 31 души са починали Доц. Ангел Кунчев: До 2-3 месеца ще има лекарство срещу ковид -19 Медицинският център на УМБАЛ Бургас осигурява зелен коридор за ваксинации срещу КОВИД-19 по празниците 1 759 са новите случаи на коронавирус Ковид взе нови 14 жертви за ден в областта Медици: Получилите първа доза от "Астра Зенека" да се ваксинират и с втора Германия готова да закупи руската ваксина без посредничеството на ЕС Отново ръст на заразените с ковид
Тагове
covid 19 заразени
Коментари

Още от последните новини