Столично училище се превърна в огнище на ковид

Столично училище се превърна в огнище на ковид - E-Burgas.com

Над 150 учители и ученици са заразени

Карантинирани класове заради заразени с COVID-19 ученици и учители в столичното 119 училище. Малко над 150 деца и десетина учители отсъстват.

"Това показва запазваща се тенденция. Според мен имаме готовност за реагиране в тази ситуация. Ще проведем педагогически съвет, на който вероятно ще вземем решение 5 клас да преминат в ротация за седмица. Предложението ще го внесем в МОН и ще очакваме реакция", обясни пред NOVA директорът Диян Стаматов.

Според него най-честите причини за отсъствие са грипоподобни симптоми. Директорът смята, че проблемът ще се реши, ако се премине към ротация.

"В никакъв случай не трябва да прибягваме към затваряне на цялото училище. Започва една въртележка, която е много трудна за организиране и прогнозиране. Нещо, което обаче трябва да спаси образователната система, но и да защити децата", сподели Стаматов.


 

Свързани статии
Първи съмнения за Омикрон у нас 8% от направените тестове са с ковид, 103 са починали 2426 нови регистрирани с ковид, 208 починали Под 10% са новозаразени с ковид, но броя на починалите остава голям Малко над 2000 са новозаразените с ковид 2015 са новите случаи на ковид у нас Над 19 500 са се ваксинирали вчера, 2 681 са новозаразените Остава висока смъртността от коронавируса у нас 2488 нови случаи на ковид за денонощието Кацаров: Утре вероятно ще излезем от тъмночервената зона
Тагове
ковид училище заразени
Коментари

Още от последните новини