Столично училище се превърна в огнище на ковид

Столично училище се превърна в огнище на ковид - E-Burgas.com

Над 150 учители и ученици са заразени

Карантинирани класове заради заразени с COVID-19 ученици и учители в столичното 119 училище. Малко над 150 деца и десетина учители отсъстват.

"Това показва запазваща се тенденция. Според мен имаме готовност за реагиране в тази ситуация. Ще проведем педагогически съвет, на който вероятно ще вземем решение 5 клас да преминат в ротация за седмица. Предложението ще го внесем в МОН и ще очакваме реакция", обясни пред NOVA директорът Диян Стаматов.

Според него най-честите причини за отсъствие са грипоподобни симптоми. Директорът смята, че проблемът ще се реши, ако се премине към ротация.

"В никакъв случай не трябва да прибягваме към затваряне на цялото училище. Започва една въртележка, която е много трудна за организиране и прогнозиране. Нещо, което обаче трябва да спаси образователната система, но и да защити децата", сподели Стаматов.


 

Свързани статии
38 са новозаразените с ковид у нас 60 са новозаразените с ковид у нас Вече е ясно как ще изглежда новият корпус на училището в Сарафово 3,5% са положителните ковид проби у нас Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид Нови 121 човека са новозаразени с ковид Новият омикрон вече е у нас 80 души са новозаразените с ковид у нас COVID-19: Излекуваните са повече от новозаразените
Тагове
ковид училище заразени
Коментари

Още от последните новини