Столично училище се превърна в огнище на ковид

Столично училище се превърна в огнище на ковид - E-Burgas.com

Над 150 учители и ученици са заразени

Карантинирани класове заради заразени с COVID-19 ученици и учители в столичното 119 училище. Малко над 150 деца и десетина учители отсъстват.

"Това показва запазваща се тенденция. Според мен имаме готовност за реагиране в тази ситуация. Ще проведем педагогически съвет, на който вероятно ще вземем решение 5 клас да преминат в ротация за седмица. Предложението ще го внесем в МОН и ще очакваме реакция", обясни пред NOVA директорът Диян Стаматов.

Според него най-честите причини за отсъствие са грипоподобни симптоми. Директорът смята, че проблемът ще се реши, ако се премине към ротация.

"В никакъв случай не трябва да прибягваме към затваряне на цялото училище. Започва една въртележка, която е много трудна за организиране и прогнозиране. Нещо, което обаче трябва да спаси образователната система, но и да защити децата", сподели Стаматов.


 

Свързани статии
Над 500 са новите случаи на ковид у нас Доц. Кунчев: Ковид се доближава до лек респираторен вирус Обсъдиха възможността в повече бургаски училища да се изучава японски език 113 са новите болни от коронавирус у нас, шестима са починалите Covid-19: Увеличиха се новозаразените 189 са новите ковид случаи Трима души починаха от ковид за денонощието 182 са новите случаи на коронавирус Преболедували ковид учители ще се преглеждат безплатно при специалист Връщат изкуството и културата в учебната програма като равноправни часове
Тагове
ковид училище заразени
Коментари

Още от последните новини