Утре местим стрелките назад

Утре местим стрелките назад - E-Burgas.com

През нощта на събота срещу неделя се връщаме към зимното часово време. Часовниците трябва да бъдат преместени един час преди точно в 4.00 часа на 31 октомври, съобщава БНТ. Това означава, че ще спим един час повече, ще бъде по-светло сутрин, но пък ще се стъмва по-рано. В България преминава от лятно към зимно време и обратно започва да се прилага през 1979 година, а в Европа - от 1916 година.

От 2002 г. насам зимното часово време в съюза, започващ в последната неделя от октомври и завършва последната неделя от март. Различните държави не са единодушни относно това дали има нужда от зимно и лятно часово време.

Някои държави желаят да преустановят годишната промяна. Причините са, че икономическият ефект от тези промени е незначителен, а много хора се оплакват от здравословни проблеми. парламент, през март 2019 г., подкрепи предложение за прекратяване на смяната на сезонното часово време през 2021 г., съобщава от законодателния орган. Всичко още продължава да се сменя сезонното часово време в съюза.

През 2018 години тогавашният председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обяви, че ще препоръча на страните от страните в ЕС, за да не се сменя часовото време през пролетта и есента с един час, като се запази времето. Предложението да бъде подкрепено от ниския парламент, но трябва да бъде прието и от еврото. Допитване от 2018 г. показа, че 51% от българите искат лятно часове време. За зимното часово време е своя глас дадоха 38% от българите.

Свързани статии
Тази нощ преминаваме към лятно часово време Тази нощ минаваме към зимното часово време Тази нощ местим стрелките напред
Тагове
часовници лятно време зимно време
Коментари

Още от последните новини

Спорт
Утре местим стрелките назад - E-Burgas.com

Регата 24 Май