Улични ремонти започват в две айтоски села

Улични ремонти започват в две айтоски села - E-Burgas.com

Започна чаканият от десетилетия основен ремонт на третокласния републикански път, който минава през Караново.Ще бъде извършен емонт на две от най-дългите улици в селото.

24-километров е пътят за ремонт, който включва и участъкът от табелата на Айтос до края на селото. Проблемният от години път, ще бъде асфалтиран и напълно готов до края на м. април. В момента кипи трескава работа - пътното платно и канавките се почистват от растителност и коренища, от наноси и остатъци от старата настилка.

По общински проект и с финансиране по ПМС, започна и подготовкята за ремонта на две улици в Караново - копаят се канали, слагат се бордюри - теренът се подготвя за полагането на асфалт. Асфалтирането е планирано за м. март в очакване на подходящите температури.

"Напролет ще имаме перфектен път - от табелата на Айтос, чак до Трояново. Част от тези 24 км, които се ремонтират е и основната и най-дълга улица на Караново. Подобни проекти не са се случвали от десетилетия. От 1980 г. тук нищо не е пипнато. По настояване на кмета Васил Едрев, за ремонта на този важен за карановци и хората от общината път, се влага една сериозна инвестиция. В същото време се ремонтират и улици. Караново има голям късмет.", коментира видимо доволен местният кмет Николай Ненков.

Караново е едно от населени места в община Айтос, които ще имат нови улици по общински проект, финансиран от Министерски съвет с 1 350 000 лв. Постановлението е от м. декември 2020 г. - при спазване на всички законови процедури, след малко повече от два месеца, ремонтите на селските улици са вече в ход.

И в село Съдиево се строи ударно - улици, които никога не са виждали асфалт, вече са подготвени за полагането му. "Три са основните улици, които са включени в общинския проект за ремонт на улични и тротоарни настилки. Старата настилка е почистена, поставени са бордюрите. Хората са доволни. Тези улици не са ремонтирани сигурно от половин век. А знаете, че в Съдиево много се строи. Вдигнаха се много красиви къщи - адвокати, лекари, фармацевти, много млади хора се заселват в нашето село", разказва кметът на Съдиево Щерион Щерионов. И ни показва улиците в ремонт, край които се издигат новите домове и десетките подготвени за ново строителство терени.

Според Щерионов, интересът към закупуването на имоти  рязко е скочил, има търсене, скачат и цените. "Община Айтос прави всичко възможно да  подобрява условията на живот. Съдиево е село с бъдеще.", коментира още Щерионов.

Коментари

Още от последните новини