Училището с традиции и поглед към бъдещето: Амбициозната визия на новия директор на ОУ “П.Р. Славейков”

Училището с традиции и поглед към бъдещето: Амбициозната визия на новия директор на ОУ “П.Р. Славейков” - E-Burgas.com

 

След откриването на учебната 2024/2025 година, ОУ „П.Р. Славейков“ се сблъска с неприемлив момент, когато на тържеството бяха поставени балони в цветовете на ЛГБТИ обществото. Новата директорка инж. Стефка Жечева категорично се разграничи от това начало, подчертавайки, че училището трябва да бъде място за възпитание на децата в дух на традиционни християнски ценности и патриотизъм.

 

От края на септември 2024 г. инж. Жечева заема поста директор, след спечелване на конкурс, с ясна и амбициозна концепция за развитието на училището. Тя заяви своята подкрепа за традиционното християнско семейство и посочи, че не приема подобни прояви, които противоречат на дълбоките ценности на образователната институция.

 

Нови перспективи с модернизация чрез STEM център

 

С увереност и ентусиазъм инж. Стефка Жечева поема ръководството на училището с визия за модерно, иновативно и високотехнологично образование. Основен акцент в нейната концепция е изграждането на STEM център, който ще предостави на учениците изключителни възможности за обучение в областите на науките, технологиите и иновациите. В този център ще бъдат създадени кабинети за природни науки, дизайн и 3D прототипиране, оборудвани със специализиран софтуер и 3D принтери. Радио стая с журналистически кътове ще допълни тази модерна учебна среда, която насърчава творчеството и критичното мислене.

 

„Вече имаме подписан договор за финансирането на STEM центъра по Националния план за възстановяване и устойчивост“, споделя Жечева. „Този проект е ключов за бъдещето на нашето училище и за подготовката на учениците ни за бъдещите предизвикателства на XXI век.“

 

Грижа за комфорта и безопасността на учениците

 

Освен модернизацията на учебния процес, директорката показва особена загриженост за безопасността и удобството на учениците. Благодарение на съдействието от общината, се очаква скоро да бъдат обособени нови паркоместа за автобуса, който превозва учениците от квартал Крайморие. Жечева подчертава, че тази мярка ще допринесе за сигурността на децата и ще улесни тяхното ежедневно пътуване до училище.

 

„Вярвам, че общите ни усилия с общината ще осигурят комфорт и безопасност на нашите ученици. Сигурността на децата е наш основен приоритет“, допълва тя.

 

Запазване на традициите и грижа за бъдещето

 

ОУ „П.Р. Славейков“ е институция с дълбоки корени, създадена преди 113 години, която винаги е съчетавала традициите със стремежа към иновации. В този дух, ремонтът на покрива на училището е поредната важна задача пред ръководството. Вече има изготвено конструктивно становище, а проектът ще кандидатства за общинско финансиране.

 

„Здравословната учебна среда е не по-малко важна от качественото образование“, казва Жечева. „С този ремонт ще осигурим необходимите условия за учениците да се развиват пълноценно.“

 

Възпитание в дух на патриотизъм и добродетели

 

С поглед към бъдещето, инж. Жечева акцентира на значението на традиционните ценности и патриотизма в образователния процес. Тя вярва, че училището трябва не само да обучава, но и да възпитава учениците в дух на родолюбие и уважение към българските традиции и семейството.

 

„Нашето училище не е просто място за обучение, а общност от ученици, родители и учители, които работят заедно за бъдещето на децата. Вярвам, че с помощта на родителите и обществения съвет ще постигнем много“, споделя тя с увереност.

 

Призив към родителите и обществото

 

С новия амбициозен директор начело, ОУ „П.Р. Славейков“ продължава да бъде символ на традиции, но същевременно се подготвя за бъдещето с модерни и иновативни подходи. Инж. Жечева призовава родителите и обществото да подкрепят училището в неговата мисия и обещава, че с общи усилия ще бъде създадена образователна институция, която съчетава модерното с уважението към миналото.

 

„Заедно можем да изградим бъдещето на нашите деца и да съхраним духа на нашето Славейково училище“, завършва с вълнение тя.

Коментари

Още от последните новини