Ученици от Долно Езерово станаха посланици срещу агресията

Ученици от Долно Езерово станаха посланици срещу агресията - E-Burgas.com

Учениците от бургаското училище „Христо Ботев“ от кв.Долно Езерово станаха посланици срещу агресията. Проектът „Спорт срещу агресията“ е на фондация „Борис Христов“ и се осъществява с подкрепата на Министерството на младежта и спорта и със съдействието на Община Бургас.

Учениците взеха дейно участие, разисквайки различни аспекти на насилието с известни позитивни психолози . Лектори бяха д-р Пламен Въргов и Пламен Рибаров от ПУ „Паисий Хилендарски“, както и проф. д-р Маргарита Стефанова-Бакрачева, заместник декан в СУ „Климент Охридски“.

По интересен , провокативен начин, с примери от тяхното ежедневие, седмокласниците разпознаваха рисковото поведение и техниките за справяне. Особено интересни бяха работните сесии, свързани с ролеви игри.

Позитивните срещи продължават с лекции , свързани с модели на ефективно поведение, а кулминацията ще е на спортния турнир и концерт на Летния театър в събота. Там ще гостуват Миро, Албена Вескова, НФА „Българе“, Стоян Бончев, Борис Луков, Анастасия и Теодора и LA CUBANIA ORIGINAL, а водещ ще бъде обичаната от всички нас бургазлийка Гергана Стоянова.

Галерия
Коментари