Ученичка от Ямбол върна портфейл с 1500 лв. на собственика му

Ученичка от Ямбол върна портфейл с 1500 лв. на собственика му - E-Burgas.com

Изгубен портфейл бе върнат на собственика му благодарение на 14-годишна ученичка от Ямбол. Зорница Борисова намерила портфейла с голяма сума пари и документи преди десетина дни в близост до голям магазин.

В портфейла е имало телефонен номер на приятел на собственика на изгубената вещ. Така родителите на Зорница се свързали със собственика и той си получил обратно портфейла. "Имаше голяма сума пари - 1500 лева имаше. Не очаквах. Просто имах късмет, че ги намериха добри хора, честни хора", споделя Даниел Николов, цитиран от БНР.

Зорница Борисова учи в Езикова гимназия “Васил Карагьозов” в града. Отказала предложената ѝ от Даниел Николов награда за добрия жест. "Не съм такъв човек. Аз винаги гледам да помогна и не съм се замисляла да взимам пари от него, защото няма нужда. Аз не съм го направила, за да получа някакви пари. Не съм направила нищо кой знае какво. Просто добро дело", вярва Зорница. Затова Даниел Николов решил да направи дарение на езиковата гимназия, в която тя учи и по този начин да се отблагодари.

"Всеки ден се сблъскват, като млади хора, с много предизвикателства и животът им предлага различни решения. Много се радвам, че Зорница е избрала правилното решение, макар че сумата, която е открила, е много изкушаваща за един млад човек на тази възраст", коментира класната ръководителка на момичето Диана Иванова.

Коментари

Още от последните новини