Убиецът Теньо Енчев проплака пред съдията, сам искал в ареста (Видео)

Убиецът Теньо Енчев проплака пред съдията, сам искал в ареста (Видео) - E-Burgas.com

Той е плод на прехода, заяви адвокатът му Пламен Генов, обвиняемият недоумява как един семеен скандал довел до всичко това

Съжлавям много, много... Това беше човекът, който обичам. Това проплака обвиняемият в убийството на 19-годишната Ивета от Айтос Теньо Енчев. „Сега аз ще гния по затворите, нея я няма“, каза още айтозлията със смирен тон пред Темида. Той недоумява как от един наглед елементарен семеен скандал е довел до фаталния край.

Ходът на делото бе даден днес след като нямаше процесуални пречки, той да бъде отложен. Прокуратурата в лицет на Елгина Чалъмова очаквано поиска най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ с мотивите, че е извършено тежко криминално престъпление, а показанията на трима свидетели, майката на убитата и полицаят, който пръв се отзовал на местопрестъплението са достатъчно доказателство, че Теньо е автор на престъплението.

Имало и вероятност лицето да се укрие, ако бъде пуснато на свобода или да извърши друго престъпление, както и да въздейства върху свидетели, които предстои да бъдат разпитани. Плюс това вече е изтърпявал наказание лишаване от свобода и очевидно не се е променил.

На обратната теза беше адвокатът му Пламен Генов, който отсече, че клинетът му е плод на прехода и всички промени на системата през последните десетилетия. „Той е прекарал доста време по затворите и самият факт, че е искал да се грижи за семейство говори, че той се е променил“, сподели защитата на Енчев, като добави, че обвиняемият сам е искал да остане в ареста след престъплението.

Мярката му за неотклонение ще бъде приознесена точно в 15:00 ч в зала 3 на Бургаския Окръжен съд.

Видео
Коментари

Още от последните новини