Творби на талантливи бургаски творци дават нов облик на изложбата „ЗмиярникЪ“

Творби на талантливи бургаски творци дават нов облик на изложбата „ЗмиярникЪ“ - E-Burgas.com

Новата звезда на изложението за влечуги е гущера Тегу, дошъл от водопадите Игуасу

Популярната бургаска изложба за влечуги „ЗмиярникЪ“ е разширила своя облик и вече, освен екзотични влечуги, представя и любопитни творби на местни талантливи творци. Това е благодарение на партньорството между биолозите-херпетолози Марко Иванов и Кирил Вълканов и добре познатите в Бургас като „Занимейшън“ рапърът Фо и неговата половинка Преслава, които продуцират таланти.

„ЗмиярникЪ“ е отворил врати на познатото си старо място – Флората и посетителите могат да видят уникалните картини на "Супер Джи Тийм", мърчове и собственоръчно направени сувенири от Дневния център за подкрепа на деца и младежи с тежки и множествени увреждания в Бургас. „Експозицията на „ЗмиярникЪ“ вече не е толкова специализирана и целенасочена към много по-широк кръг от хора. Идеята е да представяме и повече бургаски творци“, споделиха организаторите.

От влечугите атракцията този сезон, е гущерът от вида Тегу, който идва от Северна Америка, обитавайки районите около водопадите Игуасу. За него е известно, че е най-интелигентният гущер в света, който може да регулира телесната си температура.  

Любителите на отровни змии могат да се насладят и на новите две кобри – южно-египетска и капска, които тепърва ще растат в новия си дом край морето. Представени са общо 27 вида влечуги.

Това не е единствената инициатива, която развиват Марко и Кирил. Двамата, заедно с проф. Николай Начев представят поредица от клипове, тип подкаст, в коiто представят видовете змии в ютуб канала Bulgarian Zoology Channel.

„ЗмиярникЪ“ и „Занимейшън“ подготвят още съвместни иниациативи, които тепърва предстоят.

Галерия
Свързани статии
Терариумът отново отваря врати на Флората, има нови обитатели Млад биолог е амбициран в Бургас да има размножителен и спасителен център за влечуги В Айтос отново ще гонят змиите с репелент Питон снесе 15 яйца на бургаското изложение "Snake House", бебетата ще изпълзят есента Прогонват змии и други влечуги в „Славеева река“ с препарати
Тагове
змии марко иванов
Коментари