Туроператори излизат на протест на 2 март

Туроператори излизат на протест на 2 март - E-Burgas.com

Обединение „Бъдеще за туризма“ излиза на масов протест под прозорците на Министерски съвет на 2 март 2021 г. от 11 часа. Покана за подкрепа е изпратена до Българската търговско - промишлена палата, до 13-те неправителствени организации от Алианса на туристическите организации и до всички останали работодателски организации в туризма. Това съобщиха от организацията предаде "Монитор".

„Обръщаме се с покана към Вас за съвместни протестни действия. Вече една година се опитваме да се задържим на повърхостта, да запазим не само ликвидността и заетостта във фирмите, които управляваме, но и достойнството си като български работодатели. През март вземанията на клиенти стават изискуеми, а мерките за спасяването на сектора, взети досега, са недостатъчни, неефективни и декларативни. Затова считаме, че за да оцелеем първо трябва да бъдем чути“, гласи становището им.

От Обединение "Бъдеще за туризма" настояват за среща с премиера Бойко Борисов, на която да изложат вижданията си за бъдещето на сектора. Те припомнят и че са необходими 69 млн. лв. за последващо финансиране и предлагат с тях да бъде учреден Гаранционен фонд, каквото е изискването на Европейската директива. В противен случай страната ни рискува наказателна процедура и в пъти по-голяма санкция. Представителите на организацията са категорични, че 
в условията на криза бързото разплащане с бизнеса, заедно с гъвкави и добре адаптирани мерки, е изключително важно.

Коментари

Още от последните новини