Турчин опита да прекара близо милион норвежки крони през "Капитан Андреево" в хладилен агрегат

Турчин опита да прекара близо милион норвежки крони през

За пети пореден път през този месец митническите служители на МП Капитан Андреево предотвратиха опит за пренасяне на недекларирана валута.

На 18 октомври на пункта пристига влекач с полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Кралство Норвегия през България за Турция. По метода „анализ на риска“ товарният автомобил е селектиран за щателна митническа проверка, при която в хладилния агрегат на полуремаркето зад акумулатора са открити пет пакета, съдържащи пачки норвежки крони с различен номинал. Общото количество на откритата недекларирана валута е 990 000 норвежки крони с левова равностойност 187 028 лева.

По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура Хасково- Териториално отделение – Свиленград.  Водачът – Ш.И.  на 64 години, турски гражданин, е привлечен като обвиняем за това, че не е изпълнил задължението си да декларира писмено пред митническите органи пренасяната валута през границата, която е външна за Европейския съюз и стойността на паричните средства е в особено големи размери. Престъплението е квалифицирано по чл.251, ал.1 от Наказателния кодекс.

Коментари

Още от последните новини