Трио от лекар, юрист и финансист започва контрол на заявките за консумативи в болниците

Трио от лекар, юрист и финансист започва контрол на заявките за консумативи в болниците - E-Burgas.com

Кризисният щаб умува закупуването на нова линейка за УМБАЛ

Общинският щаб сформира логистично звено от лекар, юрист и финансист, което от днес започва да разглежда всички постъпили заявки от здравните заведения в общината за необходимост от защитни облекла, консумативи, дезинфектанти и други материали. Това обявиха днес от кризисния шаб в Бургас. Тяхното разпределение и доставяне ще се извършва всеки ден.

В момента в УМБАЛ – Бургас има наличност от 25 респиратора, които се определят като достатъчни при сегашната епидемиологична обстановка. Щабът прави проучване за закупуването на линейка както и сет с хирургични инструменти, от които болницата има нужда.

От Община Бургас ежедневно доставят защитни облекла и дезинфектанти за Спешния център, УМБАЛ -Бургас, КОЦ – Бургас, Белодробната болница, ОД на МВР и всички обществени институции, заявили тази необходимост.

От вчера служителите на Социалния патронаж раздават допълнително хранителни пакети на потребителите по програмата на Социалното министерство.

В 13:00 часа пък започна срещата межди кмета на община Бургас и представители на всички вероизповеданията, за да се обсъдят мерки за дезинфекция и избягване на струпването на хора в храмовете по време на предстоящите религиозни празници.

От днес ще има изнесен пункт Община Бургас, в който служители на администрацията и Общинския съвет ще даряват кръв.

Свързани статии
903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците 643 са новите случаи на коронавирус 435 са новозаразените с ковид у нас Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира 321 са новозаразените с коронавирус Проф. Христова за ковид: Най-страшното вече е зад гърба ни Новите случаи на ковид у нас отново надхвърлиха 2000 БАН: Броят на заразените е 4-5 пъти по-голям от регистрираните Ето кога сваляме маските
Тагове
контрол защитни облекла коронавирус
Коментари

Още от последните новини