Топло, но с облачност по морето

Топло, но с облачност по морето - E-Burgas.com

Над северозападната половина от страната ще бъде предимно слънчево, а над югоизточната облачността ще е разкъсана, предимно значителна. Ще духа слаб вятър от север. Максимални температури между 27° и 32°. Атмосферното налягане е и ще се задържи близко до средното за септември. Това показва прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).    

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, над южното крайбрежие предимно значителна. Ще духа слаб вятър от север. Максимални температури на въздуха: 26°-28°. Температурата на морската вода е 23°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има разкъсана облачност, след обяд намаляваща до незначителна. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 20°, на 2000 метра - около 13°. Във вторник и сряда ще преобладава слънчево време, през втория ден след обяд - с по-значителни временни увеличения на облачността. Изолирани краткотрайни превалявания са възможни в източните и планинските райони. Ще е почти тихо.

Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 27° и 32°, по-ниски - до 24°-25°, по Черноморието. В четвъртък вятърът ще се ориентира от югозапад. Облачността ще е разкъсана. Температурите ще са по-високи от обичайните за средата на септември, в много райони в равнинната част от страната малко над 30°, по Черноморието - до 23°-25°.

Коментари

Още от последните новини