Топ съвети за стилно комбиниране и носене на сребърни бижута

Топ съвети за стилно комбиниране и носене на сребърни бижута - E-Burgas.com

Много дами избират среброто пред златото най-вече, защото сребърните бижута се носят по-лесно. Те успешно влизат в повече комбинации. Обратно – златото е по-скоро задължаващо и изисква наистина специални и точно определени дрехи и модни сетове.

Едновременно с това обаче, трябва да знаете, че и сребърните бижута си искат своето. Съвсем нехайното им съчетаване с други аксесоари, както и неправилния избор на дрехи или цветове към тях може да съсипе безупречната ви визия и индивидуалния ви стил. Не и ако спазвате тези основни съвети за оригинално комбиниране и носене на сребърни бижута:

· Забравете за глупавата забрана за носене на сребро със злато. Честно казано, нямаме никаква идея откъде идва правилото. Факт е обаче, че в миналото знатните дами изобщо не са се притеснявали да съчетават различни скъпоценни камъни и различни благородни метали. Ако все пак, жълтото и сребристото не ви пасват в чисто естетичен аспект, заложете на комбинацията от бяло злато със сребро.

· Ако сте влюбени в среброто и нямате намерение да носите никакъв друг материал (включително и благороден като злато и платина), а дори и камъни, нашата препоръка към вас е да изберете подхода на наслояването. При този подход има наслояване от аксесоари – няколко верижки с едно колие или много гривни на едната ръка. Добър вариант са и класическите обеци, съчетани с пръстени по поне 4 пръста от двете ви ръце.

· Като казахме пръстени, запомнете едно правило: не слагайте повече от един голям пръстен. Няма нищо лошо в това да покриете повечето си пръсти в сребро. Лошо и не особено естетично издържано е, когато всички пръсти са с огромни и масивни пръстени.

· Сребърното колие обича отворените деколтета, а нежните верижки с висулки – поло блузите. Ризите се съчетават чудесно с пръстени, както и с твърдо колие, което преминава през цялата затворена до горе яка. Потниците също си пасват отлично с верижки, като в случая съветваме да наблегнете на по-масивни висулки, включително и такива с камъни.

· Що се касае до долната част на облеклото, препоръчваме колиета за рокли и твърдите им варианти за панталоните тип молив или правите в бизнес стил. Секси полите не стоят добре с прекалено масивните сребърни бижута, затова за тях предлагаме чифт от нежни бижута от сребро с перли.

· Най-добрите цветове за дрехи, на които изпъкват любимите ви сребърни бижута са следните: черно, бяло, синьо и десените с флорални мотиви. Това, разбира се, не бива да звучи като задължително правило за вас. Ако обичате сребърни гривни и верижки, няма нищо лошо в това да ги носите и с лилави рокли, жълти тениски и каквото ви душа иска!

Коментари

Още от последните новини