Температурни рекорди през ноември: От -7 до +22 градуса

Температурни рекорди през ноември: От -7 до +22 градуса - E-Burgas.com

Най-ниските температури през ноември ще бъдат между минус 7 и минус 2 градуса. По-високи ще са по Черноморието, а най-високите температури ще са между 17 и 22 градуса. Прогнозира пред БТА синоптикът от НИМХ Красимир Стоев.

Според него средната месечна температура ще бъде около и под нормата, която за Северна България и Горнотракийската низина е между 5 и 8 градуса. За високите полета е между 3 и 5 градуса, по Черноморието и долината на река Струма - между 8 и 10 градуса, а в планинските райони - от минус 5 до 3 градуса.

Месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата, която за по-голямата част от страната е между 40 и 70 литра на квадратен метър, а в южните и планинските райони - между 60 и 90 литра на квадратен метър.
Ноември ще започне с предимно облачно и хладно време, на места със слаби превалявания от дъжд, а в планините над 1500 метра - от сняг. Към 3-4 ноември температурите относително ще се повишат. Времето ще е предимно слънчево, в сутрешните часове на места в равнините ще има мъгла, съобщава "Дневник".

През втората половина от периода облачността ще е значителна. На много места отново ще има валежи. Температурите относително ще се понижат. През първите дни от второто десетдневие на месеца температурите ще бъдат близки, а през втората половина от периода - и по-ниски от обичайните. Ще преобладава облачно време. Често ще има и валежи от дъжд, а в планините - от сняг.

Към 17-18 ноември температурите значително ще се понижат и в Предбалкана и по високите полета дъждът ще преминава в сняг, прогнозира синоптикът, цитиран от БТА. През третото десетдневие температурите ще бъдат по-ниски от обичайните. Ще преобладава облачно, в равнините - и мъгливо време. Валежите ще бъдат често явление. Относително повишение на температурите се очаква в средата на периода.

Коментари

Още от последните новини