Търсят се в Бургас младежи до 29 години за парамедици

Търсят се в Бургас младежи до 29 години за парамедици - E-Burgas.com

Стартира изпълнението на проект "Интеграция и заетост на младите хора", който ще подкрепи младежи до 29 години от Бургаска област, желаещи да се върнат в училище или да си намерят работа. На 35 от тях ще бъде предложено безплатно обучение за професията "парамедик" /трета степен/ и стипендия за времето на обучение. За всички, които завършат успешно, е гарантирана работа за шест месеца в Центъра за спешна медицинска помощ в Бургас, във филиалите в Айтос, Средец, Карнобат, Несебър, Созопол, Поморие, Царево, Малко Търново, Руен и Сунгурларе. Обучението на бъдещите парамедици ще започне през септември 2016 г. и ще продължи най-малко седем месеца.

Проект "Интеграция и заетост на младите хора" се финансира от ОП "Развитие на човешките ресурси 2014 - 2020", чрез Инициативата за младежка заетост на Европейския съюз. Той се изпълнява от ЦСМП - Бургас и Международен алианц за развитие.

* Контакти и всичката останала необходима информация за проекта са публикувани в специална интернет страница:

http://www.aktivni-burgas.eu/

В днешния информационен ден, посветен на инициативата, участва и Мая Казанджиева - директор "Здравеопазване и социални дейности" в Община Бургас.

Коментари

Още от последните новини