Талантлив бургзлия от социален дом ще следва мечтите си в танците

Талантлив бургзлия от социален дом ще следва мечтите си в танците - E-Burgas.com

Кристиян Калинов от Центъра за настаняване от семеен тип в комплекс "Меден рудник" поема по пътя на своите мечти. Той е приет за студент в специалност "Хореография" на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев" - Пловдив.

Кметът Димитър Николов поздрави тийнейджъра за постигнатия успех и му пожела да върви уверено към мечтите си.

"Кристиян е пример за всички млади хора за това, че с много труд и упоритост успя да сбъдне една своя мечта. Община Бургас ще продължава да подпомага деца като него да се развиват и реализират мечтите си", каза при срещата си с Кристиян кметът Николов. На нея присъства и директорът на дирекция "Социални дейности, здравеопазване и спорт" Мая Казанджиева.

Кристиян живее в социални домове от 7-годишна възраст. Първоначално пребивава в ДДЛРГ "Ал. Г. Коджакафалията", а след закриването на институцията е преместен в Центъра за настаняване от семеен тип в комплекс "Меден рудник".

Той е  първият приет студент от участниците в менторската програма "Скритите таланти на България" на НПО "Операция Плюшено мече". Сбъдването на мечтата на младия бургазлия става възможно след усилена подготовка за матурите и кандидатстудентските изпити, голяма заслуга за което имат преподавателите му Йорданка Иванова и Динко Динков.

От 9 години Кристиян е част от Танцова формация "Петлите", където негови преподаватели по народни танци са Десислава Скъкълова и Стефан Димитров.

Коментари

Още от последните новини