Таксиметрови фирми искат нови стоянки на ключови места в Бургас

Таксиметрови фирми искат нови стоянки на ключови места в Бургас - E-Burgas.com
снимка: Иван Кацаров

Таксиметрови фирми от Бургас искат от Общински съвет да обособи нови таксиметрови стоянки на територията на града.  От Сдружение с нестопанска цел "Браншова организация на таксиметровите превозвачи и шофьори гр. Бургас" са входирали писмо, в което подробно са описали местата, на които искат да бъдат изградени новите стоянки и да бъдат закритите излишните такива. 

Ето за какво настояват таксиметровите фирми:

1.     Искаме таксиметровата стоянка намираща се в район Освобождение на бул. "Проф. Я. Якимов", на паркинга пред бл. 34, която беше закрита с решение на ОбС-Протокол 14/26.07.2016г., да бъде възстановена, но в локала западно от бл. 35
2.     Искаме да се обозначи и маркира таксиметровата стоянка намираща се в район Освобождение на паркинга на АГ "Запад", м/у ул. "Дебелт", ул."Пирин" и ул."Арда".
3.     Искаме таксиметровата стоянка намираща се в район Изгрев в в ж.к. "Изгрев", в улицата между бл. 69 и бензиностанция "Петрол" да бъде изместена в източния край на паркинга пред бл. 25
4.     Искаме таксиметровата стоянка намираща се в район Изгрев в ж.к. "Зорница", в локално платно зад автобусната спирка, северозападно от бл.2 - бл.З да бъде закрита като ненужна.
5.     Искаме таксиметровата стоянка намираща се в район Приморие на ул. "Славянска" м/у ул. "Хан Аспарух" и ул. "Лермонтов" (на гърба на храм "Св.Св.Кирил и Методий"), да бъде маркирана като такава , а не както е в момента като синя зона.
6.     Искаме таксиметровата стоянка намираща се в район Възраждане на бул. "Захари Стоянов", в локалното платно между ул. "Миньорска" и ул. "Залесителна" да бъде закрита като ненужна.
7.     Искаме таксиметровата стоянка намираща се в район Възраждане на бул. "Захари Стоянов" - в района на дискотека "Флирт", в локалното платно югоизточно от бул."3.Стоянов" и югозападно от ул. "Въстанническа" да бъде закрита като ненужна.
8.     Искаме таксиметровата стоянка намираща се в район Възраждане в ж.к. "М.Рудник" на съществуващия паркинг пред бл.469 да бъде закрита като ненужна.
9.     Относно таксиметровата стоянка намираща се в район Приморие на бул."Демокрация", в зоната на кръстовище с бул. "Богориди" на паркинга в разделителната ивица искаме да се разгледа варианта: да се одобрят още две паркоместа перпендикулярни на сега съществуващите.
10.     Искаме създаване на таксиметрова стоянка на ул. "Сливница" в отсечката между ул. "Александровска" и ул. "Мара Гидик".
11.     Искаме на всички таксиметрови стоянки (под знак Е20) да бъдат поставени табели указващи, че нарушителите се отстраняват принудително с техническо средство тип паяк, като в тази табела бъде отпечатан и знак В27.
12.     Искаме да бъдат отстранявани всички автомобили и таксиметрови автомобили неизпълняващи таксиметрова дейност по Наредба N534 чл.45 ал.5 за таксиметров превоз. 
 

Коментари